Gunnar

Hva er softwash?

Når det kommer til å rengjøre utvendige fasader, er det viktig å velge riktig metode som ikke bare fjerner skitt og forurensninger, men også tar vare på fasadematerialet. Softwash er en skånsom og effektiv tilnærming til utvendig fasaderengjøring som bruker spesialiserte rengjøringsmidler og lavtrykksvask. I dette blogginnlegget skal vi utforske hva softwash er, hvordan det fungerer, og hvilke generelle fordeler denne metoden har å tilby.

Softwash er en metode for utvendig fasaderengjøring som fokuserer på å fjerne skitt, mugg, mose, alger og andre forurensninger ved bruk av spesialiserte rengjøringsmidler og lavtrykksvask. I motsetning til høytrykksvasking som kan være skadelig for visse fasadematerialer, bruker softwash en mildere tilnærming for å unngå skade og oppnå optimal rengjøringseffekt.

Softwash-prosessen
Selve prosessen involverer flere trinn for å oppnå en grundig og skånsom rengjøring av fasaden, og her vil vi beskrive hvordan:

a. Overflateforberedelse: Eventuell løs skitt, løvverk eller rusk fjernes fra fasaden før påføring av rengjøringsmiddelet.

b. Rengjøringsmiddel: Et spesialisert rengjøringsmiddel, vanligvis en blanding av biologisk nedbrytbare såper og kjemikalier påføres overflaten. Dette rengjøringsmiddelet bryter ned, fjerner og forhindrer skadelige mikroorganismer som mugg, mose og alger.

c. Lavtrykksvask: Rengjøringsmiddelet påføres under lavt trykk ved hjelp av en spesialisert sprøyte eller pumpe. Dette reduserer risikoen for skade på fasadematerialene, samtidig som det sikrer jevn og grundig dekning av overflaten.

d. Innvirkningstid: Etter påføring får rengjøringsmiddelet tid til å virke og løse opp skitt og forurensninger. Tiden kan variere avhengig av graden av forurensning og produsentens instruksjoner.

e. Skylling: Til slutt skylles fasaden grundig med vann under lavt trykk for å fjerne rester av rengjøringsmiddelet og oppløst skitt. Dette etterlater en ren og fornyet overflate.

Fordeler ved bruk av softwash
Fordelene ved bruk av softwash-metoden er flere, og under vil vi gi en beskrivelse av hvilke fordeler det gir deg.

a. Skånsom for fasadematerialer: Softwash-metoden bruker lavtrykk og spesialiserte rengjøringsmidler, noe som minimerer risikoen for skade på fasadematerialer som murstein, tre, stukkatur, betong og vinyl. Dette bidrar til å bevare levetiden til fasaden.

b. Langvarig rengjøringseffekt: Softwash-metoden ikke bare fjerner synlig skitt og forurensninger, men også forhindrer vekst av mugg, mose, alger og andre mikroorganismer. Dette gir en lengre periode med ren og frisk fasade sammenlignet med tradisjonelle rengjøringsmetoder.

c. Beskyttelse av helse og miljø: Softwash-rengjøringsmidlet vi benytter er 100% biologisk nedbrytbare. Denne metoden reduserer også behovet for bruk av høytrykksvaskere som kan føre til at skadelige kjemikalier og forurensninger spres i luften eller renner ned i naturen.

d. Estetisk appell: Softwash gir en grundig rengjøring av fasaden, noe som resulterer i en fornyet og attraktiv utseende. Fargene blir gjenopprettet, og huset får et mer innbydende utseende.

Softwash er en skånsom og effektiv metode for utvendig fasaderengjøring som tar vare på fasadematerialer samtidig som den gir en grundig og langvarig rengjøringseffekt. Ved å velge softwash-metoden kan du opprettholde et vakkert og godt vedlikeholdt hjem samtidig som du beskytter helsen til beboere og miljøet.

Glåmdal Fasadevask hjelper deg til et skinnende rent resultat ved bruk av softwash-metoden. Ta kontakt med oss i dag.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *