takrenne

11 grunner til å rengjøre dine takrenner

Her gir vi deg 11 gode grunner til hvorfor takrennerens bør være en naturlig del av vedlikeholdsarbeidet på din bolig eller bygning.

1. Forebygg vannskader i hjemmet ditt
Vi anbefaler å rense takrennene dine minimum én gang i året for å unngå risikoen for vannskader. Vannskader fra forsømte takrenner kan oppstå både innvendig og utvendig på boligen din. Overflødig vann kan trenge inn i hjemmet ditt gjennom sprekker og hull i fasaden. Denne dryppingen kan virke ubetydelig ved første øyekast, men de kumulative effektene kan føre til alvorlige og omfattende vannskader. Dette vil kunne føre til stygge misfarginger på veggene og i taket. Tette takrenner og nedløp kan også presse vann, uten noen annen vei å gå, gjennom takstrukturen. Denne prosessen forsterkes av et annet problem som oppstår når takrenner ikke blir vedlikeholdt – isdammer.

2. Reduser risikoen for sprukken grunnmur
Ditt takrennesystem spiller en stor rolle i å beskytte hjemmets grunnmur mot skader. Uten dette har grunnmuren ingen beskyttelse mot ansamling av vann under kraftig regn. Takrenner hjelper til med å lede regn og smeltevann bort fra hjemmet ditt. Dette beskytter hjemmets fundament mot sprekker og lekkasjer som oppstår når vann samler seg rundt det. Så selv om takrennene i seg selv kan virke ubetydelige, er den økonomiske skaden du kan pådra deg fra tilstoppede takrenner utvilsomt betydelig. Erosjon og stillestående vann vil svekke fundamentet over tid, og til slutt føre til sprekker, forskyvninger eller setninger. Sprengt fundament vil føre til ujevne gulv og sprekker i veggene. Dette er problemer som er kostbare og krever umiddelbar oppmerksomhet fra en profesjonell.

3. Beskytt taket ditt
Når takrennene er tette, har vannet ingen steder å gå. Dette kan presse vann til taket ditt, noe som resulterer i lekkasjer. Av åpenbare grunner er ikke vannlekkasjer noe du ønsker i hjemmet ditt. Lekkasjer kan føre til ytterligere skader på hjemmets interiør, råtne bort taksystemet ditt og føre til høye reparasjonskostnader. Kostnaden for å beskytte taket ditt med takrennerens-tjenester er relativt lav sammenlignet med gjennomsnittskostnadene for takreparasjoner.

4. Unngå skade
Dine tette takrenner vil uunngåelig begynne å holde på vann. Mellom økende vann og vekten av rusk som tetter takrennene dine, vil takrennene dine bli utrolig tunge. Dette kan føre til at takrennene løsner og forårsaker skade på denne delen av taksystemet ditt.

5. Forbedre fasaden
Renhold av takrenner vil ikke være den ene faktoren som selger hjemmet ditt (eller gjør naboene dine misunnelige). Men rene, vedlikeholdte takrenner gir hjemmet ditt et definert utseende uten forstyrrelser. Faktisk vil takrennene mest sannsynlig blande seg rett inn i resten av hjemmet ditt – akkurat slik du vil ha det. Ikke bare er rene takrenner et godt utseende, men fraværet av skader forårsaket av forsømte takrenner er også et godt utseende. Dette vil hindre hjemmet ditt fra å ha slappe takrenner, ødelagt landskapsarbeid og vannstaining på fasaden. Enten du prøver å selge hjemmet ditt akkurat nå eller bare ønsker et vakkert hus å komme hjem til, vil velholdte takrenner hjelpe deg med å oppnå målet ditt.

6. Unngå flom i kjelleren
Flom i kjelleren på grunn av manglende vedlikehold av takrenner skjer på grunn av vannansamling i dammer ved siden av hjemmets grunnmur. Dette kan føre til at vann siver ned og samler seg i kjelleren din. Du bør være spesielt oppmerksom på dette hvis hjemmets landskap ikke heller vekk fra huset ditt. Du vil sørge for at takrennene og nedløpene dine er rene og frie for blokkeringer. Det er også viktig å reparere og erstatte disse når det er nødvendig.

7. Forleng levetiden til takrennene dine
Tette takrenner kan samle rusk og vann, noe som får dem til å bli skadet under den økende vekten. Dette kan også føre til rust og korrosjon, og forkorte levetiden til takrennene dine. Takrenner som får riktig vedlikehold og rengjøring kan vare i 20 til 50 år avhengig av materialet som brukes. Nedløpene kan vare enda lenger, med gjennomsnittlige levetider på 30 til 100 år.

8. Forhindre isdammer/istapper
Isdammer/istapper dannes når snø på taket ditt smelter og renner ned i takrennene. Her fryser det på grunn av den kalde temperaturen i takrennene. Dette forårsaker dannelse av en isdam som hindrer riktig drenering. Dette kan forverres av takrenner som allerede har oppbygging av rusk på grunn av manglende rengjøring. Isdammer kan føre til at vann samler seg under taksteinene og transporterer fuktighet for å skade taket. Isklumper kan også dannes, noe som legger til ekstra vekt som takrennene ikke kan håndtere. Dette kan føre til at takrennene løsner fra taket og skader fasaden.

9. Hold skadedyr borte
Tette takrenner blir attraktive oppholdssteder for skadedyr og gnagere. Dette kan være en alvorlig helserisiko for familien din og kan også føre til flere skader knyttet til skadedyrangrep. Å holde takrennene rene forhindrer råte, som er en spesielt attraktiv egenskap ved tilstoppede takrenner for skadedyr. Hvis du utelater å rense takrennene, kan skadedyr- og gnagerproblemet bli mer omfattende. Dette kan til slutt føre til betydelige reparasjonskostnader.

10. Beskytt blomsterbedene fra skade
Hvis du har brukt mye tid på å stelle eller har en anleggsgartner som tar seg av blomsterbedene rundt hjemmet ditt, vil du gjøre det du kan for å beskytte dem. Hvis takrennene dine er forsømte og oversvømmet med vann i stedet for å lede det ned i nedløpet, er blomsterbedene dine i fare. Tette takrenner kan føre til overvanning, noe som til slutt kan drepe plantene dine.

11. Unngå uventede og dyre reparasjoner
Det er flere problemer som kan oppstå når takrenner forblir tette over en lengre periode. Dessverre vil ikke hjemmet ditt være utsatt for bare én reparasjon hvis takrennene dine har vært forsømt. Tette takrenner kan forårsake alle skadene som er dekket i denne artikkelen samtidig. Dette vil resultere i en massiv reparasjonsregning for familien din.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *