Høytrykksvask

Derfor bør du unngå høytrykksvask

Når det kommer til rengjøring av tak og fasade, er det viktig å velge riktig metode for å oppnå optimalt resultat uten å skade overflaten. Mens høytrykksvask kan virke som en god løsning, er det flere grunner til hvorfor det frarådes å bruke denne metoden på tak og fasade. I dette blogginnlegget skal vi se nærmere på hvorfor du bør unngå høytrykksvask og hvilke alternative metoder du kan benytte deg av.

  1. Skader på overflater: Høytrykksvask bruker kraftige vannstråler med høyt trykk for å fjerne skitt og forurensninger. Dessverre kan denne kraften være for aggressiv for mange typer overflater som tre, maling, murstein, og til og med takstein. Høytrykksvask kan føre til avflassing av maling, skade på treverk, sprekker i murstein og løsning av takstein. Resultatet kan være dyre reparasjoner og tidkrevende vedlikehold.
  2. Vanninntrengning: Høytrykksvask kan tvinge vann inn i områder hvor det normalt ikke ville trenge inn, for eksempel under takstein eller inn i veggen. Dette kan forårsake fuktighetsskader, muggvekst og strukturelle problemer over tid. Spesielt eldre eller svekkede bygningsmaterialer er mer utsatt for vanninntrengning når de utsettes for høytrykksvask.
  3. Fjerning av beskyttende belegg: Hus og tak kan ha påført beskyttende belegg eller malinger som bidrar til å forlenge levetiden og opprettholde utseendet. Høytrykksvask kan fjerne eller ødelegge disse beleggene, og dermed redusere deres effektivitet. Dette kan føre til økt vedlikehold og behov for hyppigere overflatebehandlinger.
  4. Fare for personskade: Høytrykksvaskere produserer svært kraftige stråler som kan være farlige hvis de ikke brukes riktig. Bruk av høytrykksvask krever forsiktig håndtering og kan være utfordrende for uerfarne brukere. Feil bruk kan føre til personskader, og det er viktig å være klar over risikoen og eventuelt la profesjonelle ta seg av oppgaven.
  5. Vi gjør oppmerksom på at høytrykkspyling av tak og fasade, og eventuelle skader som følge av dette, ikke nødvendigvis dekkes av verken huseiers eller bedriftens forsikring. Derfor vil vi ikke anbefale bruk av høytrykksvask på hus og hjem.

Det finnes alternativ til høytrykksvask som er skånsom, og mer effektiv når det gjelder rengjøring av tak og fasade. En metode er softwash, som ble beskrevet i en tidligere bloggartikkel (https://glomdalfasadevask.no/hva-er-softwash/), som bruker spesialiserte rengjøringsmidler og lavt trykk for å oppnå grundig rengjøring uten å skade overflaten.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *